Věk je jen číslo. Toto místo je plné inspirací, jak “zastavit čas”… Jak se cítit a vypadat stále mladě.


Co si žádá pleť, když zima končí?

18. únor 2016   MUDr. Gabriela Horová   3 minuty čtení

Co si žádá pleť, když zima pomalu končí a jaro už vystrkuje růžky? Pokud dáme pleti včas vždy to, co je pro ni v danou chvíli nejpotřebnější, účinně tak zpomalíme stárnutí. A můžeme tak činit v domácích podmínkách nebo o něco účinněji u “odborníků na pleť” - u kosmetiček či estetických dermatologů (podle věku:)).

Ať je léto nebo zima, existují důležitá pravidla, která jsou platná celoročně, a docela dobře je můžete uplatňovat doma při své každodenní péči. Tak sem s nimi!

Co si žádá pleť, když zima končí?Co si žádá pleť, když zima končí?

1. PERFEKTNÍ KAŽDODENNÍ ODLÍČENÍ A VYČIŠTĚNÍ PLETI

Pozor na přehnanou péči a vysušení pokožky nebo používání nevhodných přípravků! Často se setkávám s přesušenou pletí u dívek, jež mají akné. Doporučuji micelární vodu např. Filorga - obsahuje zklidňující ramnózu pro extrémně citlivou pleť a zinek, jenž má baktericidní účinky.

Micelární vody dnes již vyrábí téměř každá značka - jde o nejmodernější a jemný způsob čištění pleti jakéhokoli typu. Micely jsou drobné částečky, jež dokáží vázat nečistoty rozpustné ve vodě i v tucích. Vyčistěte pleť micelární vodou, dokud nemáte čisté odličovací tampóny - nemusíte smývat.

2. PRAVIDELNÉ ODSTRAŇOVÁNÍ ODUMŘELÝCH BUNĚK

Jednou, maximálně dvakrát týdně provádějte doma mechanický peeling nebo jednou měsíčně podstupte účinnější Bright Peel Filorga. Má více pozitivních účinků na pleť, než jen odstranění odumřelých buněk: dokáže hydratovat, dodá vitamíny, zejména vit. C, který pleť rozzáří, opakováním zmenšíte pigmentové skvrny a také funguje jako prevence proti nim. Vřele doporučuji!

Skvělou alternativou na doma je Scrub&Mask Filorga. Jedná se o 3minutový peeling a masku v jednom! Nanesete na vlhký obličej, chvilinku lehce masírujete (efekt mechanického peelingu), poté necháte působit. Na obličeji se vytvoří pěna (efekt masky), která postupně “vybublá” - kromě hydratačních a výživných látek obsahuje aktivní kyslík, který se takto uvolní. Po 3-5min spláchnete a pleť ošetříte krémem - už při jeho nanášení si budete užívat novou hebkost a hladkost pleti. Je to návykové!

3. HYDRATACE

Zejména v zimě je naše pleť extrémně vysušená z vytápěných místností, mrazu, méně pijeme atd. Mastné krémy v zimě obvykle dodají pokožce potřebné ochranné tuky, ale často ne dostatečnou hydrataci. Nebojte se užívat hydratační krémy i v zimě, kombinujte, popř. přidejte hydratační sérum (tip: Hydra Hyal Filorga).

Nebo si zajděte k estetickému lékaři na Hydrolifting soft (injekční aplikace nezasíťované kyseliny hyaluronové do pokožky celého obličeje, popř. krku, dekoltu, rukou). Dodá Vaší pleti tolik kyseliny hyaluronové (HA), jako se nevstřebá z krému za celý rok! A jak známo HA je pro hydrataci pleti zásadní - váže vodu a díky ní je pokožka šťavnatá a mladistvá.

4. VÝŽIVA

Myšleno tuky, vitamíny, minerály, popř. aminokyseliny, koenzymy a další látky, které pleť pro svou obnovu nutně potřebuje. Moderní forma kosmetiky (tzv. nanokosmetika) již dokáže tyto látky zapouzdřit do malinkých částeček, které se dostanou hlouběji do pokožky, kde se uvolní. Tyto formy jsou tak účinnější než běžná kosmetika, bohužel také dražší. Mezi nanokosmetiku patří medicínská řada Medi-Cosmetique Filorga.

Pokud si Vaše pleť žádá intenzivnější výživu a hydrataci, doporučuji občas absolvovat mezoterapii s roztokem NCTF (ideální prevence stárnutí). NCTF je sterilní roztok obsahující HA a komplexní výživu pro pleť a má prokázány účinky na zpomalení stárnutí. Aplikuje se injekčně a jedno ošetření celého obličeje na Klinice MEDICAL BEAUTY je za 3.500 Kč. Patří mezi nejoblíbenější ošetření. I moje:))

5. MASKA = občasná intenzivní výživa a hydratace

Nemáte-li problematickou pleť, užívejte často, dle libosti. Najděte si “svých” pravidelných 20 minut, ať už ve vaně nebo při čtení knížky, nebo obojího najednou:) Na trhu najdete určitě celou řadu úžasných masek. Mám opět tip pro citlivou pleť, masku s vysokou účinností díky nanočásticím: krémová Meso Mask Filorga - složení vychází z lékařské mezoterapie.

Během roku se stav a nároky naší pleti mění, ale budete-li dbát těchto pěti bodů, věřte, že děláte pro svou pleť a její zpomalení stárnutí maximum. Osobně si nyní na prahu jara dopřávám Bright peel a mezoterapii. Zkuste to také!

Přeji hodně sněhu na horách a pro nás, co milujeme teplo, rychlý příchod jara se spoustou sluníčka! Krásné dny. Gabriela Horová


Hodnocení

Hodnocení: 2.7 hvězdiček / Hodnoceno: 10x


Čtěte také...

9 tipů, jak se bránit vypadávání a řídnutí vlasů

9 tipů, jak se bránit vypadávání a řídnutí vlasů

Poslední dobou přicházím více do kontaktu s ženami, které řeší řídnutí vlasů po 40. roce věku. Nejčastěji je příčinou postupný úbytek ženských hormonů. Mužské hormony, které ženské tělo také vytváří, tak získávají větší prostor k působení. Dala jsem proto dohromady několik tipů, které zpomalí progre…

Proč je Power Plate ten nejlepší pohyb pro ženu

Proč je Power Plate ten nejlepší pohyb pro ženu

Často od svých klientek slýchávám, jak moc dobře na svůj věk vypadám…. Což je super, protože to rozhodně dodá sebevědomí:) Co dělám pro svoji postavu? Důležité jsou dvě informace: 1. genetikou to nebude - oba rodiče jsou silní - jemně řečeno:) 2. nikdy jsem nedržela žádnou dietu.

4 originální tipy na vánoční dárky pro ženu

4 originální tipy na vánoční dárky pro ženu

Přiznejme si, že muži to s námi nemají jednoduché - z mnoha důvodů. Ulehčeme jim to aspoň před Vánoci, nespoléhejme na jejich důvtip a raději jim přímo naservírujme, co by nás potěšilo. Stačí ponechat “nenápadně” otevřený notebook na příslušné stránce, či ještě lépe poslat přímo odkaz:)) Partner b…


Nyní zhubnu napořád: ověřené desatero tipů a zásad

Nyní zhubnu napořád: ověřené desatero tipů a zásad

Na konci roku 2015 jsem byla s manželem pozvána do Českého rozhlasu Plzeň, abychom odpovídali na dotazy posluchačů ohledně HUBNUTÍ, aneb velkého tématu s každým přicházejícím novým rokem. Zvukový záznam najdete na konci článku, ale pro ty, co nechtějí ztrácet čas, a tak trochu se jich hubnutí týká…





Filorga Laboratiories Paris Česká společnost estetické a laserové medicíny World Society Interdisciplinary Anti-Aging Medicine American College of Lifestyle Medicine