Kombinovaná rejuvenace dekoltu

21. září 2015   MUDr. Petr Hora   komentáře (0)   3 minuty čtení

Kombinovaná rejuvenace dekoltu zahrnující peeling, anti-aging mezoterapii, výplňové injekce a případně plazmaterapii nabízí komplexní a synergické řešení hned na třech anatomických úrovních.

Kombinovaná rejuvenace dekoltuKombinovaná rejuvenace dekoltu
  1. Estetická mezoterapie využívá intradermální injekce výživných a hydratačních roztoků pro zlepšení jasu, hydratace pokožky, tonu a pro vyhlazení povrchních vrásek.
  2. Chemický peeling kontrolovaným procesem odstraňuje vrchní vrstvu epidermis se současnou buněčnou stimulací a regenerací.
  3. Dermální výplně umožní subkutánní vyplnění vrásek a rýh. Konečně autologní plazma bohatá na destičky plně využívá své regenerační a léčivé vlastnosti.

Metody | Mezoterapie jako základní stavební kámen kombinací

Roztoky pro anti-aging mezoterapii jsou složené z polyrevitalizačních koktejlů a kyseliny hyaluronové pro hydratační efekt. V současnosti existuje určitá anarchie v produktech, které jsou na evropském trhu k dispozici. Řada z nich má nejasnou úroveň kvality a bezpečnosti.

Na našem pracovišti používáme NCTF-135HA (Laboratoires Filorga, Paříž, Francie), mezoterapeutický roztok obsahující 55 složek a 5 mg / ml nezesíťované kyseliny hyaluronové. Již od roku 2009 rozvíjíme protokoly kombinované terapie, kde základem je právě popsaný roztok. Mezoterapii kombinujeme s chemickým peelingem, výplněmi a plazmaterapií. Možné je doplnit o LED světlo.

Protokoly kombinované terapie

MESOPEEL | Peeling & Mezoterapie

MESOPEEL je procedura, která využívá synergického působení nové generace chemického peelingu BRIGHT PEEL s mezoterapií během jednoho sezení. Peelingový komplex obsahuje kyselinu glykolovou, citrónovou a fytovou. Jde o uživatelsky velmi příjemný 3 krokový peeling se sekvenčním střídáním pH až na úroveň pH = 1,5.

Mezoterapie navazuje bezprostředně po ošetření peelingem a výrazně přispívá k rychlejší regeneraci pleti. Pro kombinaci peelingu s mezoterapií doporučujeme sérii 3 – 5 ošetření s prodlouženým intervalem mezi nimi na 14 dnů. Pro aplikaci je vhodný nejen dekolt, ale i obličej, krk a hřbety rukou. Efekt je dle našich zkušeností výraznější než při samostatné aplikaci každé z metod.

HYDROLIFTING | Výplň s kyselinou hyaluronovou & Mezoterapie

Již od konce roku 2010 používáme k plošné rejuvenaci dekoltu kombinaci zasíťovaných i nezasíťovaných výplní s již popsanou mezoterapií NCTF 135-HA. Tuto na světě ojedinělou kombinaci látek je možno aplikovat v případě nezasíťovaných výplní technikou mikropapulek nebo nappage, v případě zasíťovaných striktně jen kanylou. Tato procedura je velmi oblíbená díky rychleji viditelnému efektu a prodloužení intervalů mezi jednotlivými sezeními.

PLAZMALIFTING | Ošetření PRP plazmou s kyselinou hyaluronovou

V této kombinaci používáme PRP plazmu obohacenou o kyselinu hyaluronovou o koncentraci 10mg/ml, která je sterilizována double ultrafiltrací. Jde tak o synergii objemového účinku „bio“ polymeru s vlastní stimulací tkáně růstovými faktory plazmy. Právě toto kombinované ošetření umožňuje v krátkém čase dosažení skvělých výsledků a výrazného omlazení.

Závěry a doporučení

Doporučujeme všechna ošetření estetické medicíny včetně péče o dekolt provádět v „bezbolestných“ podmínkách – aplikaci mezoterapie po předchozí topické anestézii krémem EMLA, dermální výplně pokud možno s elastickou kanylou. Po aplikaci je vhodná kryoanalgézie s Cryorollerem, která zajistí i rovnoměrnou distribuci materiálu.

Popsané kombinované procedury zlepšují efekt jednotlivých komponent díky synergickému efektu na všech úrovních kůže. Nezanedbatelný je ekonomický a časový přínos pro lékaře i pro pacienta – lékař provádí u jednoho pacienta více ošetření během jediné návštěvy. Pacient je spokojen jak s prodloužením intervalů mezi ošetřeními, tak s ihned viditelným účinkem. A to samozřejmě zvyšuje i loajalitu pacientů.

Reference:

1. Raveendran SS, Rejuvenation of the neck and decolletage, PRIME Journal, July/August 2013:18-26
  2. Zenker S, Novel Insight on the Platelet-Rich Fibrin Matrix, PRIME Journal, Nov/Dec 2013: 20-29
  3. Braccini F, Dohan Ehrenfest DM. Advantages of combined therapies in cosmetic medicine for the treatment of face aging: botulinum toxin, fillers and mesotherapy.Rev Laryngol Otol Rhinol. 2010;131(2):89-95
  4. Sabine Zenker. Physicians utilize dermal fillers to restore hydration in skin. The aesthetic guide. September/October, 2010:24-26
  5. Kevin Wilson. Next generation Injectable HA – Refreshes and rehydrates skin. The European aesthetic guide. Autumn, 2010:01-09

Publikováno: sborník 2. kongresu estetické a laserové medicíny

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil

Přidat komentář (0)

Čtěte také...

Co si žádá pleť, když zima končí?

Co si žádá pleť, když zima pomalu končí a jaro už vystrkuje růžky? Pokud dáme pleti včas vždy to, co je pro ni v danou chvíli nejpotřebnější, účinně tak zpomalíme stárnutí. A můžeme tak činit v domácích podmínkách nebo o něco účinněji u “odborníků na pleť” - u kosmetiček či estetických dermatologů (…

Vložit komentář