Věk je jen číslo. Toto místo je plné inspirací, jak “zastavit čas”… Jak se cítit a vypadat stále mladě.


Jak udržet balanc pleti v letních měsících?

17. červenec 2019   klinika MEDICAL BEAUTY   11 minut čtení

Léto je v plném proudu a s ním i příval horkých dnů. Chcete svoji pleť nastartovat a dostat do rovnováhy? Jděte do toho!

Pleť obličeje je nejohroženější částí kůže těla. Je vystavována mnohem více vnějším vlivům než ostatní části partie, protože ji prakticky téměř nikdy nezahalujeme. Je také mnohem tenčí, proto je důležité o ni důkladně pečovat a chránit ji před vnějšími i vnitřními vlivy.

Jak udržet balanc pleti v letních měsících?Jak udržet balanc pleti v letních měsících?

V létě je nejdůležitější hydratace pokožky, neboť voda ovlivňuje všechny procesy v těle. Při nízké hydrataci je kůže křehká, méně pružná, unavená. Dobře hydratovaná pokožka se zjemní, dojde k redukci jemných vrásek, je elastičtější, vypadá mladší. Začněte svůj den sklenkou vlažné vody s kapkou vymačkaného citronu. Probudíte svůj metabolismus a detoxikaci pokožky i celého těla. Pitný režim je nutné dodržovat v průběhu celého dne, vypijte minimálně 8 sklenic vody/minerálky.

Nezapomínejte však ani na pestrou a vyváženou stravu. Uděláte tak něco prospěšného pro vaše tělo a imunitní systém, který se zrcadlí ve vaší pleti. Dostatek čerstvé zeleniny a ovoce, pro které je léto ideální, dodá vaší pleti mnoho potřebných vitamínů a minerálů, antioxidantů a stopových prvků.

Pravidelný pohyb dokáže s unavenou pletí zázraky. Při pohybu se pokožka úžasně prokrví, což samo osobě omlazuje, navíc se vám do krve vyplaví hormony štěstí, endorfiny, které způsobí, že vypadáte prostě skvěle (znáte svoji pleť po dobrém orgasmu – tak to je právě onoJ).

Výborným startem do nového dne je dobře prospaná noc. Dostatek spánku umožní pleti a tělu plnou regeneraci a nabrání nových sil. Vaše pleť bude svěží a krásná. Dopřejte si 7 až 8 hodin spánku.

Pouhý příjem tekutin, pohyb, spánek a vhodná strava však pro hydrataci pleti nestačí. Ještě lepších výsledků dosáhnete, pokud zvolíte vhodný hydratační krém, který budete používat. Ten zdokonalí vlastní hydratační systém pleti.

A možná to nejdůležitější na konec - pokožku je nutné chránit před vlivy UVA a UVB záření, které spouštějí oxidační stres, jehož výsledkem je předčasné stárnutí. Pleť ztrácí hydrataci, snižuje se produkce kolagenu a elastinu, vznikají pigmentové skvrny. Pleť je náchylnější ke vzniku vrásek. Pokud tomuto chcete zamezit, je solární kosmetika nezbytná. Na naší Klinice MEDICAL BEAUTY v Plzni pořídíte letní edici UV Bronze od francouzské značky FILORGA, která vás osloví nejen svojí ochranou před sluncem (proti UVA i UVB SPF 30 nebo 50), ale i anti-age péčí (je současně plnohodnotným anti-age krémem lehké textury, proto není potřeba v létě krémy vrstvit). Navíc nejen tuto řadu pořídíte přímo na klinice až do konce srpna se zvýhodněním 2+1 (neplatíte třetí nejlevnější produkt).

Zařaďte péči o pokožku do vaší denní rutiny. S krásnou a zdravou pletí se budete cítit sebevědomě. Užijte si léto a vypadejte při tom skvěle. Vždyť je to tak jednoduché!


Hodnocení

Hodnocení: 2 hvězdiček / Hodnoceno: 4x


Čtěte také...

9 tipů, jak se bránit vypadávání a řídnutí vlasů

9 tipů, jak se bránit vypadávání a řídnutí vlasů

Poslední dobou přicházím více do kontaktu s ženami, které řeší řídnutí vlasů po 40. roce věku. Nejčastěji je příčinou postupný úbytek ženských hormonů. Mužské hormony, které ženské tělo také vytváří, tak získávají větší prostor k působení. Dala jsem proto dohromady několik tipů, které zpomalí progre…

10 tipů, jak na pigmentové skrvny

10 tipů, jak na pigmentové skrvny

Začněme od konce: pigmentové skvrny už máme a chceme se jich zbavit. Doporučuji vyhledlat estetického dermatologa a nechat si poradit, jinak vynaložíte zbytečně mnoho financí na různé “zaručeně bělící” prostředky a výsledkem budete zklamaná. A hlavně si budete jisti, že jde pouze o benigní hyperpigm…

Covid-19-lifehacky aneb jak přežít (lockdown) do očkování

Covid-19-lifehacky aneb jak přežít (lockdown) do očkování

 Je potvrzeno, že optimální stav výživy je nezbytný pro dobře fungující imunitní systém a pro ochranu před virovými infekcemi. Vzhledem k tomu, že musíme bez očkování neboli „bez speciálního tréninku naší imunity na SARS-CoV-2" vydržet ještě několik měsíců, je vhodné naši imunitu co nejvíce vylepšit…


Co si žádá pleť, když zima končí?

Co si žádá pleť, když zima končí?

Co si žádá pleť, když zima pomalu končí a jaro už vystrkuje růžky? Pokud dáme pleti včas vždy to, co je pro ni v danou chvíli nejpotřebnější, účinně tak zpomalíme stárnutí. A můžeme tak činit v domácích podmínkách nebo o něco účinněji u “odborníků na pleť” - u kosmetiček či estetických dermatologů (…





Filorga Laboratiories Paris Česká společnost estetické a laserové medicíny World Society Interdisciplinary Anti-Aging Medicine American College of Lifestyle Medicine