Věk je jen číslo. Toto místo je plné inspirací, jak “zastavit čas”… Jak se cítit a vypadat stále mladě.


Proč je Power Plate ten nejlepší pohyb pro ženu

5. září 2015   MUDr. Gabriela Horová   2 minuty čtení

Často od svých klientek slýchávám, jak moc dobře na svůj věk vypadám…. Což je super, protože to rozhodně dodá sebevědomí:) Co dělám pro svoji postavu? Důležité jsou dvě informace: 1. genetikou to nebude - oba rodiče jsou silní - jemně řečeno:) 2. nikdy jsem nedržela žádnou dietu.

Proč je Power Plate ten nejlepší pohyb pro ženuProč je Power Plate ten nejlepší pohyb pro ženu

Mé jediné tajemství je Power Plate! Skutečně pouze jemu připisuji to, jak dnes vypadám - a podle manžela lépe než před 20 lety. Cvičím na něm od roku 2008 obvykle 2x týdně, ale někdy ani jednou (dovolená, kongres) a naopak před létem se snažím i 3x týdně - což je optimum, když chcete rychle zpevnit a vytvarovat postavu. A je to opravdu rozdíl: 2x týdně je taková “udržovačka”, pokud se nevěnujete ještě jinému sportu. Aby svaly neubývaly a udržely jsme si pěkné tělo. 3x týdně 30 minut vede rychle k modelaci - najednou ucítíte svaly, o kterých jste ani netušila.

Proč považuji Power Plate (PP) za nejlepší formu cvičení pro dospělou ženu?

  1. Na prvním místě rozhodně pro časovou úsporu. Pokud tedy není sport váš nejmilejší koníček, kterým chcete trávit hodiny a hodiny volného času:). 30 minut na PP znamená pro svaly jako hodina až hodina a půl jiného tréninku. Vyšší efektivita je dána 3D vibracemi, které dokáží zapojit vyšší procento svalových vláken. Myslím, že 30 minut 2x až 3x týdně se dá “nacpat” do časového harmonogramu i velmi zaměstnané ženy. Pak je to už jen o vůli - přinutit se začít a hlavně vydržet.
  2. PP je sám o sobě dostačující k vytvarování postavy, posílení svalových partií celého těla. Hlavní je posílení tzv. posturálního svalstva, neboli hlubokého svalstva páteře a pánevního dna. To je důležité zejména jako prevence bolestí zad, což oceníme s přibývajícím věkem (nebo počtem dětí:)).
  3. POZOR! PP je jako jediná vibrační plošina ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK, což mimo jiné říká, že na rozdíl od ostatních podobných přístrojů nemůže při správném používání škodit vašemu zdraví. Naopak často se používá jako zdravotnická pomůcka např. při rehabilitacích.
  4. Nedá se opominout ani další zdravotní parametr důležitý pro dospělý holky nad 40 let - cvičení na PP je prevencí snížení kostní hustoty. Právě osteoporóza hrozí nejvíce ženám po menopauze, ale hustota kostí se začíná snižovat již mnohem dříve.
  5. Po každém cvičení na PP mám dobrou náladu! Jednak je to dobrým pocitem, že člověk pro sebe něco udělá, jednak je prokázana zvýšená produkce serotoninu = hormonu štěstí. Takže na PP se dá vybudovat i slušná závislost:).
  6. Úžasnou součástí 30 minutového tréninku jsou 5 minutové závěrečné masáže. Svalstvo se skvěle uvolní, kyselina mléčná se lépe odplavuje…. a navíc redukujete celulitidu, což má PP doloženo odbornými studiemi. Právě prokrvení pokožky a podkoží a zlepšení toku lymfy vede dlouhodobě ke zmírnění celulitidy.
  7. Velmi důležitá věc: cvičení na PP vás bude bavit! Doporučuji malé skupinky (max. 4) s trenérkou. PP je sice jen jeden, ale cvičení může být rozmanité a velmi, velmi zábavné.

Řekněte samy - není tohle všechno fantastické? Navíc, když to opravdu funguje? Znáte ideálnější formu cvičení pro dospělou ženu? Pokud ano (což pochybuji:)), neváhejte se podělit, napište na gabriela.horova@medicalbeauty.cz, ráda zde zveřejním.

MUDr. Gabriela Horová


Hodnocení

Hodnocení: 3.68 hvězdiček / Hodnoceno: 34x


Čtěte také...

4 originální tipy na vánoční dárky pro ženu

4 originální tipy na vánoční dárky pro ženu

Přiznejme si, že muži to s námi nemají jednoduché - z mnoha důvodů. Ulehčeme jim to aspoň před Vánoci, nespoléhejme na jejich důvtip a raději jim přímo naservírujme, co by nás potěšilo. Stačí ponechat “nenápadně” otevřený notebook na příslušné stránce, či ještě lépe poslat přímo odkaz:)) Partner b…

CELULITIDA? KONEČNĚ ŘEŠENÍ PRO VŠECHNY….

CELULITIDA? KONEČNĚ ŘEŠENÍ PRO VŠECHNY….

Jaro je tady a s ním často skloňovaná celulitida. Máme ji (téměř) všechny a přečetly si o ní také už (téměř) vše. Nechci na tomto místě opět připomínat její příčiny a co všechno bychom měly dělat, abychom ji alespoň trošku držely “na uzdě”…

9 tipů, jak se bránit vypadávání a řídnutí vlasů

9 tipů, jak se bránit vypadávání a řídnutí vlasů

Poslední dobou přicházím více do kontaktu s ženami, které řeší řídnutí vlasů po 40. roce věku. Nejčastěji je příčinou postupný úbytek ženských hormonů. Mužské hormony, které ženské tělo také vytváří, tak získávají větší prostor k působení. Dala jsem proto dohromady několik tipů, které zpomalí progre…


Novinky z 21. Světového kongresu IMCAS v Paříži

Novinky z 21. Světového kongresu IMCAS v Paříži

Světový kongres anti-aging medicíny IMCAS v Paříži patří k vůbec největším setkáním odborníků ať už jde o počet účastníků (více než 10 tisíc z celého světa) či přednášejících (745), jednotlivých sekcí (265) nebo vystavovatelů (265).





Filorga Laboratiories Paris Česká společnost estetické a laserové medicíny World Society Interdisciplinary Anti-Aging Medicine American College of Lifestyle Medicine